Vážení hosté, přátelé,
o tomto víkendu se vydáme do Itálie a Řecka. Pokud se našeho kulinářského výletu chcete také účastnit, včas si zarezervujte na tel. 777288244.
POLÉVKY
Započneme v Čechách a na posilněnou před cestou si dáme tradiční českou BRAMBORAČKU s houbami a kořenovou zeleninou, ovšem zároveň bezlepkovou.
Za Brennerem se nám otevírá gastronomicky bohatá Itálie, a to nejdřív oblast jižního Tyrolska a jejich výborné uzeniny. Pravým a ve Val Gardeně koupeným tyrolským špekem budeme zdobit HRÁŠKOVÝ KRÉM s krutony.
HLAVNÍ CHOD
Itálie není jen pizza a spaghetti, ale také skvělá masa, jako třeba bůčková roláda PORCHETTA, s rozmarýnem, fenyklem, šalvějí, citronovou a pomerančovou kůrou, s opečenými rozmarýnovými brambory, salsou verde a rukolou.
Z italské boty přeskočíme do Řecka, kde vám nabídneme:
MASOVOU MUSAKU (mleté maso zapečené s lilkem, brambory, rajčaty, bešamelem) s řeckým salátkem.
VEGE MUSAKU (lilek, cuketa a brambory zapečené s balkánským sýrem a bešamelem) s řeckým salátkem.
DEZERT
naše dvorní cukrářka opět vykouzlí nějakou vymazlenou sladkou tečku.
Těšíme se na vás.