Víkend 11. a 12. června

Vážení hosté, přátelé,

o tomto víkendu se vydáme do Itálie a Řecka. Pokud se našeho kulinářského výletu chcete také účastnit, včas si zarezervujte na tel. 777288244.

POLÉVKY

Započneme v Čechách a na posilněnou před cestou si dáme tradiční českou BRAMBORAČKU s houbami a kořenovou zeleninou, ovšem zároveň bezlepkovou.

Za Brennerem se nám otevírá gastronomicky bohatá Itálie, a to nejdřív oblast jižního Tyrolska a jejich výborné uzeniny. Pravým a ve Val Gardeně koupeným tyrolským špekem budeme zdobit HRÁŠKOVÝ KRÉM s krutony.

HLAVNÍ CHOD

Itálie není jen pizza a spaghetti, ale také skvělá masa, jako třeba bůčková roláda PORCHETTA, s rozmarýnem, fenyklem, šalvějí, citronovou a pomerančovou kůrou, s opečenými rozmarýnovými brambory, salsou verde a rukolou.

Z italské boty přeskočíme do Řecka, kde vám nabídneme:

MASOVOU MUSAKU (mleté maso zapečené s lilkem, brambory, rajčaty, bešamelem) s řeckým salátkem.

VEGE MUSAKU (lilek, cuketa a brambory zapečené s balkánským sýrem a bešamelem) s řeckým salátkem.

DEZERT

naše dvorní cukrářka opět vykouzlí nějakou vymazlenou sladkou tečku.

Těšíme se na vás.

Napsat komentář